Ah questa sì che è una super variante! Questo modo di fare la carne vi piacerà e potrete mangiarla anche senza couscous. Bene cominciamo subito, è facilissimo!!!
Accompagnamento musicale per la preparazione: questa me l'ha consigliata Spotify tra i vari mood!
Ah this is a very good type of couscous. You're going to love this his way for preparing meat and you can eat it also without couscous. Well, let's start, it's very easy!
Musica accompaniment for preparation: this is a song that Spotify suggested to me!
Ah this is a very good type of couscous. You're going to love this his way for preparing meat and you can eat it also without couscous. Well, let's start, it's very easy!
Musica accompaniment for preparation: this is a song that Spotify suggested to me!
Lasciare riposare nel condimento per almeno un paio d'ore.
Cottura: 10-15 minuti.
Cosa serve per la carne:
- 400 gr di carne di vitello (quella per fare lo spezzatino!)
- 1/2 cipolla (o 1 se è piccola)
- 1 sedano
- 1 carota
- prezzemolo q.b.
- pepe q.b.
- sale q.b.
- 100 ml circa di vino bianco per cucinare
- olio extra vergine d'oliva q.b.
- 5-6 chiodi di garofano (facoltativi)
Cosa serve per il couscous:
- 20 gr di burro
- 1 bicchiere grande di couscous
- 1 bicchiere grande di acqua con un po' di sale
Preparation time: 10 minutes.
Let the meat into a bowl with vegetables and wine at least 2 hours.
Cooking time: 10-15 minutes.
What you need for the meat:
- 400 gr of veal (the one to make the !)
- 1/2 onion (1 if it's small)
- 1 celery
- 1 carrot
- parsley to taste
- pepper to taste
- salt to taste
- about 100 ml of white wine for cooking
- extra virgin olive oil to taste
- 5-6 cloves (optional)
What you need for the couscous:
- 20 gr of butter
- 1 large glass of couscous
- 1 large glass of water with a little 'salt
Cosa bisogna fare:
Tagliare la carne a pezzi. Metterla in una ciotola capiente e aggiungere sale e pepe.
Tagliare a pezzetti il sedano e la carota, piccoli o un po' più grandi a seconda dei gusti. Aggiungerli alla carne. Tagliare il prezzemolo se l'avete fresco, altrimenti aggiungerlo direttamente alla carne.
Cut the meat into pieces. Put it in a large bowl and add salt and pepper.
Chop the celery and carrot, small or bigger depending on your taste. Add them to the meat. Cut the fresh parsley if you have it, or add it directly to the meat.
Aggiungere anche la cipolla a pezzettini fini.
Add the onion cut into small pieces.
Aggiungere il vino e mescolare il tutto con le mani. Lasciare riposare per un paio d'ore.
Add the wine and mix the whole with your hands. Let it stand for a couple hours.
In una padella capiente versare un po' d'olio e quando è caldo aggiungere la carne con gli ingredienti vari aiutandosi con le mani, cercando di lasciare il vino nella ciotola, lo aggiungiamo dopo.
Rosolare la carne per 2-3 minuti e poi aggiungere il vino con il resto del composto. Aggiungere i chiodi di garofano se si vuole (ne bastano davvero pochi perché sono molto forti). Mettere un coperchio e cuocere per altri 10 minuti circa, girando ogni tanto.
In a large pan, pour a little 'oil and, when it's hot, add the meat with the vegetables with your hands, trying to leave the wine in the bowl, we're going to add it later.
Brown the meat for 2-3 minutes and then add the wine with the rest of the vegetables. Add the cloves if you want to (3-4 it's enough because they have a very strong taste). Put a lid and cook it for another 10 minutes, mixing occasionally.
Preparare il couscous: in una pentola riscaldare il burro, preparare un bicchiere di acqua con un po' di sale (1 bicchiere di acqua = 1 bicchiere di couscous) e farla bollire nel microonde. Quando il burro è sciolto, aggiungere il couscous e lasciarlo tostare un paio di minuti, mescolando. Togliere dal fuoco, aggiungere l'acqua bollente e coprire con un coperchio. Attendere qualche minuto e, quando l'acqua è stata ben assorbita, sgranare con una forchetta.
Prepare the couscous: heat the butter in a pot, prepare a glass of water with a little 'salt (1 cup water = 1 cup couscous) and boil it in the microwave. When the butter is melted, add the couscous and let it toast a couple of minutes, mixing. Remove from heat, add the boiling water and cover with a lid. Wait a few minutes and, when the water is absorbed, shell with a fork.
Prepare the couscous: heat the butter in a pot, prepare a glass of water with a little 'salt (1 cup water = 1 cup couscous) and boil it in the microwave. When the butter is melted, add the couscous and let it toast a couple of minutes, mixing. Remove from heat, add the boiling water and cover with a lid. Wait a few minutes and, when the water is absorbed, shell with a fork.
Buonissimo, davvero. La carne resta bella morbida e gustosa, eventualmente se non avete il cous cous potete mangiarla così e con il pane mangiare il sughetto! Spero vi sia piaciuto! Alla prossima!
Yummy, really. The meat is still pretty soft and tasty, if you don't have the couscous you can eat it like this and with bread eat the sauce! I hope you enjoyed! See you next time!
Yummy, really. The meat is still pretty soft and tasty, if you don't have the couscous you can eat it like this and with bread eat the sauce! I hope you enjoyed! See you next time!
Devo provarlo!!!
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